Recept ‘Chai Latte’

Er gaat niks boven een Chai Latte!! Het is jammer dat we het niet kunnen laten ruiken, maar de geur: pepernoten, speculaaskruiden! Te lekker! En tegenwoordig maken wij hem zo simpel!

Zet een pannetje melk op zacht vuur. Doe daarin een theefilter gevuld met onze kant-en-klare biologische ‘Chai Spices’. Even zachtjes laten trekken (niet laten koken; hoe langer hoe lekkerder). Vervolgens een theefilter met ‘Ceylon Neluwa’ erbij en laten trekken. En klaar! Een dot slagroom, kaneelpoeder en caramel erop en het is helemaal een traktatie! .

Read More

Recept: ‘Matcha Latte’

Goedemorgen! Vandaag zijn wij de dag begonnen met een biologische ‘Matcha Latte’. Een snel gezondheidskuurtje want 1 kop Matcha thee staat gelijk aan 20 kopjes getrokken groene thee!

Zo hebben wij onze Matcha Latte gemaakt:

– Maak eerst Koicha (dikke thee): 4g Matcha poeder op 40 ml water van 75°C, goed roeren (O-patroon).
– Vervolgens 200 ml warme melk opkloppen totdat dit mooi schuimend is en in een glas/kop schenken.
– De Koicha over de bolle kant van een lepel schenken over het melkschuim. Zo krijg je een mooi laagjes effect. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha poeder.

Ook kan je het zoeten met stevia of honing. Maar wij vinden persoonlijk dat onze Matcha het zoetje van zichzelf al heeft.

 

Read More